ANAOKULUNDA PSİKOLOG DESTEĞİ

İlk Görüşme- Kayıt Kabul
Okulumuzun Uzman Psikoloğu aile ve çocuk ile ilk görüşmeyi, çocuğu ve aileyi yakından tanıma, aile dinamiklerini görme amacıyla yapar. Aileden çocuk hakkında topladığı önemli bilgiler ışığında okula kabul için çocuk ile bir görüşme gerçekleştirir. Bu görüşme çocuğun iletişim becerilerini gözlemleme ve kişilik özelliklerini fark edebilmek adına oldukça önemlidir. Görüşmenin devamında Gessell Gelişim Testi adlı 3-7 yaş arası, okul öncesi dönemindeki çocuklara motor becerileri, görsel algı, görsel hafıza, el-göz koordinasyonu ve küçük kas becerilerini ölçmek amacı ile uygulanan test yapılır. Bu testin ardından çocuğun dikkat hızını ölçmek için Frankfurter Dikkat Testi uygulanır. Son olarak çocuğun akranları ile ilişkisini ve oyun kurma becerisini görebilmek için oyun alanında yaşıtları ile vakit geçirmesi sağlanır ve gerekli gözlemler yapılır.
Uygulanan Testler
Dönem içerisinde ise çocukların gelişimleri uzman psikoloğumuz tarafından takip edilir. Kayıt kabul görüşmesinde yapılan testler ve oluşturulan profillerin ardından kat edilen yolu tespit edebilmek için gelişim testleri tekrarlanır ve gelişim raporları hazırlanır. Gelişim testlerine ek olarak çocukları psiko-pedagojik açıdan anlamak ve çocuk-aile ile yürütülen görüşmelere yardımcı olması adına Aile Çiz Testi ve Louisa Duss Psikanalitik Hikayeler Testi uygulanır. Dönem sonunda ise hazırlık sınıfı öğrencilerine 1.Sınıfa hazırlık derecelerini görmek için Metropolitan Okul Olgunluğu Testi uygulanır ve velilere rapor edilir.
Psikodrama Dersi
Çocukların gelişimlerini yakından takip eden uzman psikolog çocukları oyun saatlerinde, yemekhanede, dersler sırasında gözlemler ve Psikodrama derslerinde çocukların eğlenip, oyun oynamalarına, aynı zamanda iç dünyalarını ortaya çıkarmalarına fırsat tanır. Çocukların her anına eşlik eden uzman psikolog velilere Ebeveyn Danışmanlığı vererek onlara her konuda destek olur.
Oyun Terapisi
Oyun terapisi çocuklarda görülen davranış sorunlarının oyun ve oyuncaklar ile iyileştirilmesidir. Oyun yardımı ile çocuğun iç dünyasını anlayıp, çocuk ile ilişki kurup, sorunlarını aşabilmesine yardım edilir.